A választások előtt Szentgotthárdra érkezik a Paks2-t népszerűsítő kamion

Január 22-én városunkba érkezik a paksi beruházást propagáló “interaktív kiállítás”.

“Az interaktív tájékoztató kamion feladata mobil látogatóközpontként megismertetni Magyarország lakosságával az atomenergiát, annak fontosságát, biztonságos és környezetkímélő felhasználását, a hazai energiatermelésben betöltött kiemelt szerepét.” – áll az esemény meghívójában.

A HVG még a nyáron készített anyagot a promókamionról, amikor is a Sziget Fesztiválon Ámon Ada, az Energiaklub elnöke is megnézte a PR-célokat szolgáló “kiállítást”. Ámon elmondása szerint az atomenergia nem olcsóbb, nem biztonságosabb és nem környezetkímélőbb, mint ahogy azt propagálják.

A beruházás melletti pozitív kampányra a közeledő országgyűlési választások miatt nagy szüksége van a kormánypártoknak, ugyanis a közvélemény-kutatások szerint a lakosság többsége nem támogatja a paksi bővítést, így ez a kiállítás nem csupán energetikai, de politikai célokat is szolgál.

Az atomenergiát és az új paksi atomerőművi blokkokat bemutató kiállítást egyébként a Széchenyi Iskola parkolójában lehet megtekinteni, már akit érdekel. Reméljük nem lesz kötelező!

Címlapfotó: paks2.hu

2018.01.11.
SZERZŐK
Tags ,
Top