A család a szeretet tűzhelye, az élet bölcsője

Dr. Székely János szombathelyi megyéspüspök tartott előadást a szentgotthárdi polgármesteri hivatal refektóriumában a Keresztény Szerda Esték című előadássorozat keretében.

Még tavaly tavasszal a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd indította el a Keresztény Szerda Esték előadássorozatát, melyben a keresztény embereket érdeklő és érintő témákat hallgathatnak meg az érdeklődők. Így volt már Mindszenty József bíborosról előadás, az iszlámról, India keresztény hétköznapjairól, Szent Márton püspökről.

Fotó: Closer.hu

Ezúttal a családról, a férfi-nő kapcsolatáról, a feltétel nélküli odaadásról, szeretetről, a házasságról Székely János megyéspüspök beszélt a zsúfolásig megtelt refektórium közönsége előtt. Az egyházi méltóság előadásában többször beszélt a nyugati társadalmak válságáról. Demográfiai adatokkal is szolgált, melyek nem csak idősödő, de egyre magányosabb, szingli társadalmakat jellemeznek.

Idézett egy keresztény gondolkodót is, aki szerint a globalizmus ellenségei között van a vallás, a család, a nemzet, a föld és a közösségek. Az előadásról Őexcellenciája közösségi oldalán is beszámolt, és meg is hallgatható az.

A Keresztény Szerda Esték következő alkalmán, február 21-én Pete-Polgár Máté, Harcban a bűnnel címmel tart előadást.

Ágoston Gá
2018.01.18.
Top