Ismét meggyűlt a baja a hatóságokkal a szentgotthárdi gázolónak

Enyhítésért fellebbezett a bíróságon, de csak tovább rontott a helyzetén.

A múlt héten számoltunk be róla, hogy a Szentgotthárd és Rábafüzes között halálos balesetet okozó helyi férfit a körmendi járásbíróság első fokon 5 év 3 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztésre, 5 év közügyektől eltiltásra és végleges hatályú járművezetéstől eltiltásra ítélte. A férfi és védője azonban enyhítésért fellebbeztek.

Az eset még március végén történt, amikor az ittas és erős gyógyszerek hatása alatt álló férfi autójával áttért a másik sávba és karambolozott egy motorossal, a balesetben a motoros férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

Fotó: 112Press.hu

A napokban egy motoros közösségi oldalra kerültek fel olyan fotók, amelyek szerint az enyhítésért fellebbező férfi (akivel szemben lakhelyelhagyási tilalom van érvényben) ittas állapotban fekszik az egyik szentgotthárdi vendéglátóhelyen. A bejegyzés komoly indulatokat váltott ki a motoros közösségben.

Tegnap arról értesültünk, hogy a férfit rendőrök szállították el az egyik helyi étteremből. Ennek kapcsán érdeklődni kezdtünk a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnál, válaszukból az derült ki, hogy a halálos balesetet okozó férfival szemben azért intézkedett a rendőrség, mert a mentőszolgálat munkatársainak segítettek a kórházba szállításánál.

Lapunknak egy neve elhallgatását kérő szemtanú elmondta, hogy a férfi agresszívan viselkedett, ezért kellett a rendőrségnek segítséget nyújtania a mentőknek. Arról azonban nincsen hivatalos információnk, hogy miért szállították kórházba a férfit.

(Címlapképünk illusztráció.)

9970
2017.12.22.
Top