Fiatal egyetemista hölgy lesz a Momentum helyi jelöltje

A párt sajtósa lesz a Momentum Mozgalom országgyűlési képviselő-jelöltje a 2018-as választásokon Szentgotthárdon.

Korábban írtunk róla, hogy probléma akadt a Momentum Mozgalom több Vas megyei jelöltjével is. A párt ugyanis még október végén jelentette be Budapesten 106 képviselőjelöltjét, lapunk azonban úgy értesült róla, hogy a listán szereplő több név sem vállalja végül a megmérettetést a Momentum színeiben.

A Körmend-Szentgotthárd-Vasvár választókerületben például Pleva Dánielt nevezte meg a Momentum, ő ugyanakkor azt a választ adta lapunknak, hogy inkább a kampányszervezésben szeretne részt venni. Megkerestük ezért a Momentumot, hogy ki indul Pleva helyett a 2018-as országgyűlési választásokon.

A Momentumtól azt a választ kaptuk, hogy a Vas megyei 3. számú országgyűlési egyéni választókerület jelöltje végül Gerencsér Mária, a párt sajtósa lesz. Gerencsér lapunknak mesélt magáról és a programjáról is.

Momentumosok egymás között. Gerencsér Mária jobbra a harmadik a képen. Fotó: Gerencsér Mária, Facebook.com

Gerencsér ugyan életvitelszerűen már nem él itt, de Vas megyében nőtt fel, családja mind a mai napig ide köti. Jelenleg a budapesti Corvinus Egyetemen tanul politikatudomány mesterszakon. Programjából a három legfontosabb pontnak a infrastruktúrafejlesztést, az ingatlanpiac helyzetének javítását, valamint a munkahelyteremtést tartja. Véleménye szerint rosszak az utak minősége, javításuk pedig szakszerűtlen, emiatt sok út balesetveszélyessé válik. Történik mindez úgy, hogy a megye évi 1 milliárd forintot fordít az utakra. A megoldást abban látja, ha átláthatóvá válnának a közbeszerzések és szakszerűek lennének a javítások. Kiemelte továbbá, hogy fejleszteni kell az internet- és mobilszolgáltatást, utasbaráttá kell tenni a tömegközlekedést.

Gerencsér szerint az ingatlanárak is nagyon magasak, így a helyi önkormányzatoknak lehetőséget és forrást kell biztosítani olyan lakások vásárlására, melyek később bérbeadhatók megfizethető áron. Szólt a munkahelyteremtésről is, szerinte ugyanis a turizmus erősítése lehet a kiút, de ehhez elengedhetetlen tartja “a kormány évek óta mesterségesen szított gyűlöletkampányának azonnali beszüntetését” és a megyei értékek, kulturális programok kellő hangsúlyozását, hírük terjesztését.

Szalai Szabo
2017.12.08.
Top