Tovább emelkedhetnek a parkolódíjak Szentgotthárdon

Pedig korábban még azt ígérték, hogy eltörlik a fizetőparkolást, egy tollvonással.

November 29-én tartja soron következő ülését Szentgotthárd Város Önkormányzatának képviselő-testülete, ahol többek között szó lesz a fizetőparkolás árszabásának változtatásáról is.

Az előterjesztő indoklása szerint részben azért van erre szükség, mert a jegykiadó automaták elöregedtek, azok cseréje nélkül pedig a rendszer 2-3 év múlva működésképtelen lesz. A parkolóhelyek felfestései is elkoptak, így ezeket is újra kell festeni, valamint a fizető parkolót jelző táblákat is cserélni szükséges.

Ezért javasolja az üzemeltető SZET Szentgotthárdi Kft. a várakozási díj emelését az A) díjosztályú járművek esetén a jelenlegi 240 forint/óráról 320 forint/órára, B) díjosztályú járművek esetén 720 forint/óráról 1000 forint/órára. Az éves bérlet ára nem változna az új díjszabályozás szerint.

Az üzemeltető javasolja továbbá a kék zóna megszüntetését, valamint a várakozási időkorlát emelését 1 óráról 2 órára.

Nem erről volt szó

A 2010-es önkormányzati választás kampányában még nem erről beszélt Huszár Gábor polgármester és csapata, az akkor még Szívem Szentgotthárdért néven induló jelöltek kiadványában a fizetőparkolás eltörlését ígérték, egyetlen tollvonással.

Fotó: Szívem Szentgotthárd

2017.11.24.
SZERZŐK

Related posts

Top