Politikai okokból mozdíthatták el a körmendi plébánost?

Hirtelen áthelyezték a Körmenden 10 évig szolgáló plébánost, aki tavaly 8 menedékkérőt fogadott be a helyi plébániára.

Érdekes történetet osztott meg olvasóival a Szemlélek katolikus blog, amely arról számolt be, hogy tíz év szolgálat után áthelyezték Németh Zoltán plébánost Körmendről Celldömölkre. Ebben még alapvetően nem is lenne semmi meglepő, ugyanakkor az áthelyezés körülményei arra utalnak, hogy politikai nyomás áll a háttérben.

Németh Zoltán ugyanis még tavaly decemberben 8 menedékkérőt fogadott be a körmendi plébánián, akik hónapok óta a helyi menekülttáborban várakoztak arra, hogy elbírálják kérelmüket. Németh akkor úgy nyilatkozott a katolikus online magazinnak, hogy cselekedete megosztotta a híveket, atrocitások is érték a városban emiatt.

Fotó: Magyar Kurir

A Szemlélek értesülései szerint Székely János újonnan kinevezett megyéspüspök már rögtön az első munkanapján ellátogatott Körmendre, hogy felajánlja Németh Zoltánnak a celldömölki plébániára való áthelyezést, amit a plébános el is fogadott.

Az eset azért is furcsa, mert egy ilyen áthelyezést hónapokig szoktak előkészíteni annak érdekében, hogy a hívek felkészüljenek a személyi változásokra.

A blog megkereste az ügyben Némethet is, aki nem kívánta kommentálni a helyzetet, annyit mondott, hogy 10 évig szolgált Körmenden, így akár időszerűnek is nevezhető a váltás, örömmel szervezi a lelki életet Celldömölkön. Azt ő is jelezte, hogy egyértelműen beszédesek áthelyezésének körülményei.

2017.11.24.
SZERZŐK
Top