Polgárőrök az elnöki palotában

A Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöksége Szlovénia függetlenségének napján, október 25-én a pomurjei „Sever” Rendőr Veterán Szövetség meghívásának tett eleget.

Élménygazdag kirándulásuk alkalmával Borut Pahor Szlovénia köztársasági elnöke is fogadta a küldöttséget. A Vas Megyei Polgárőr Szövetség honlapján számolt be a rendhagyó eseményről. A Szlovén Köztársaság október 25-én ünnepli függetlenségének napját. Ilyenkor egy napra megnyílik az elnöki palota az érdeklődők előtt. A magyar küldöttséget Horváth Tiborné, a szentgotthárdi Móra Ferenc Városi Könyvtár igazgató-helyettese segítette a tolmácsolásban.

Bedi Ákos a Vas Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Horváth Tiborné – Fotó: vasipolgarorok.hu

Ahogy a tudósításból kiderült az elnöki palotában a szigorú óvintézkedések mellett barátságos személyzet fogadta a látogatókat. Az elnök, Borut Pahor, az épület hatalmas fogadó termében üdvözölte a közel 500 látogatót. A köszöntő után a palota látogatása során az elnöki  dolgozószoba sem maradt titokban. Itt maga Pahor úr mesélte el hogy telik egy napja, hogy sportol, és azt is, hogy szívén viseli a fiatalok előrejutását. Természetesen nem maradhatott el a közös fénykép készítése sem.

Fotó: vasipolgarorok.hu

A vasi küldöttség a ljubljanai látogatás után Pivkába utazott, ahol egy hadtörténeti parkot és múzeumot látogattak meg valamint ugyanitt részt vettek a szuverenitás napja alkalmából rendezett országos ünnepségen.

Ágoston Gá
2017.11.02.
Top