Pályaválasztási nap Szentgotthárdon

Második alkalommal került megrendezésre a Pályaorientációs Nap.

November 28-án, Szentgotthárdon a Színházban immáron második alkalommal került megrendezésre a két helyi középiskola diákjai számára a Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa és a Pannon Kapu Kulturális Egyesület által közösen szervezett pályaorientációs nap.

Fotó: closer.hu

A két középiskola (Szentgotthárd és Térsége Iskola Vörösmarty Mihály Gimnáziuma és az SzMSzC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) végzős és 11. évfolyamos diákjai vettek részt, dr. Sütő Ferenc (Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsának elnöke) köszöntötte a diákokat és tanáraikat, majd először a Vas Megyei Pedagógiai Szakszolgálat előadóját, Vargáné Nógrádi Gyöngyit hallgatták meg, aki egy általános tájékoztatót tartott a továbbtanulással kapcsolatban. Ezután pedig az aulában mutatkoztak be felsőoktatási intézmények, mint pl. az ELTE Savaria Egyetemi Központ, PTE Egészségtudományi Kara Szombathelyi és Zalaegerszegi Képzési Központja, a Budapesti Gazdasági Egyetem Gazdálkodási Kara Zalaegerszegről és a Soproni Egyetem. Képviseltette magát a Szentgotthárdi Opel gyár is a mérnökképzéssel kapcsolatban.

Fotó: closer.hu

A diákok kérdéseire részletesen válaszoltak az egyetemekről érkező szakemberek és senkit nem engedtek haza üres kézzel.

Fotó: closer.hu

A fiatalabb középiskolásokról sem feledkeztek meg a szervezők, hiszen a pályaválasztás jegyében szentgotthárdi munkahelyeket látogattak meg. Szeretettel látták őket Szentgotthárd Város Önkormányzatánál, a Móra Ferenc Városi Könyvtárban, a St. Gotthard Hotelben, a Rendelőintézetben, a Pawel Packing Kft.-nél és a Gotthárd Tv-nél is.

2017.11.28.
SZERZŐK
Top