ÉLŐben nézhette velünk az Opel vezérigazgatójának és a PSA elnökének közös sajtóértekezletét

Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatója és Carlos Tavares, a PSA csoport igazgatótanácsának elnöke közös sajtótájékoztatón jelentette be az Opel átalakítására vonatkozó terveket.

A sajtóértekezlet magyar idő szerint 9:15-től kezdődött. A szentgotthárdi gyárban ma 13:30-kor adnak tájékoztatást a helyi dolgozóknak. Cikkünk folyamatosan frissül.

10:33
Néhány újságírói kérdésre adott válasszal véget ért a közös sajtótájékoztató. Mindkét vezető kiállásából látható volt, és többször is hangsúlyozták, hogy szenvedélyesen állnak a bejelentett tervek megvalósításához. Nem “játékterv” ez, hanem komolyan elkötelezett döntés. Az, hogy a szentgotthárdi gyárnak milyen lehetőségei lesznek, a következő hetekben, hónapokban kiderül. Indulhat a globális térfélen a verseny a megrendelésekért. Ebben az iparban ez nem szokatlan, az viszont biztos, hogy az autógyártás jelentős átalakuláson fog a következő években átesni.
Egy korábbi videó már napvilágot látott a PSA jövőképéről:

9:56

Michael Lohscheller, az Opel vezérigazgatójának TV nyilatkozata a tervekről, jövőről:

9:45
A most bejelentett PACE! program legfontosabb globális elmei:
  • Nyereségessé válni 2020-ra: kétszázaléknyi árbevétel-arányos működési eredmény az autógyártásból, pozitív szabad pénzforgalom
  • Alacsonyabb nullszaldós határ már 800.000 autó gyártása esetén
  • Vezető szerep a villanyautózásban és a CO2 kibocsájtás csökkentésében: 2024-ig valamennyi személyautó modellcsalád elektromos hajtást kap
  • Hatékonyságnövelés élvonalbeli gyártási és logisztikai költségekkel, valamint bérköltség/árbevétel aránnyal
  • A cég szándéka valamennyi üzem megőrzése és korszerűsítése, és a kényszerű elbocsájtás elkerülése
  • A rüsselsheimi kutatási és fejlesztés központ lesz a Groupe PSA globális kompetenciaközpontja
  • A kereskedelmi forgalom léptékének növelése: exportlehetőségek kihasználása az Opelnél, és az Opel/Vauxhall könnyű haszonjármű-üzletágának gyorsított bővítése
  • A PACE! program végrehajtása azonnal javítani fogja az Opel/Vauxhall teljesítményét, és megalapozza a fenntartható jövő alapját
2024-re valamennyi európai személyautó-sorozata elektromos hajtást kap – a kínálatban lesz tisztán akkumulátoros-, valamint konnektoros hibrid is, hatékony belsőégésű motorral kiegészítve.
Az új hajtóművek gyártási helyének kijelölése az Opel/Vauxhall üzemekben párhuzamosan történik majd az átállással a GM motorjairól és sebességváltóiról a Groupe PSA gyártmányaira.
9:36
Lapunk információ szerint a szentgotthárdi gyárban is tartanak az üzem vezetői tájékoztatást az átalakításokkal kapcsolatban, erre kora délután kerül sor.

9970
2017.11.09.
Top