Jelentős csúszásban a máriaújfalusi kultúrház tetőzetének felújítása

Későn született képviselő-testületi döntés, kevés szaktervező és az “élet kegyetlen rejtelmei” miatt hetek óta fedél nélkül várja sorsát a városrész kultúrháza.

Október végére el kellett volna készülnie a máriaújfalusi művelődési ház felújításának II. ütemének, azaz az új tetőszerkezetnek. November 8-án többek között azonban az alábbi fényképek járták be a legnépszerűbb közösségi oldalt.

Fotó: Facebook.com

Fotó: Facebook.com

Másnap már a városrész képviselője, dr. Sütő Ferenc Facebook bejegyzésben adott tájékoztatást a meglehetősen magyaros, ám nem szokatlan esetről.

A településrészt képviselő városatya higgadtságot kért és jóhiszemű ítélkezést az ügyben. A városrészen lakók közül azonban vannak, akik értetlenül szemlélik a történteket és felelősöket is követelnek:

Fotó: Facebook.com

Fotó: Facebook.com

Az önkormányzati beruházás fölött őrködő és a lebonyolítást végző városüzemeltetési csoport vezetője, Doncsecz András tájékoztatta a városrészi képviselőt elsőként a bonyodalom okáról. Csak az ősszel induló kivitelezés során derült ki, hogy az eredeti tervek alapján nem lehet elvégezni a felújítást. Az újratervezést követően ismét csak a kivitelezés folytatása során derült ki később, hogy nem alkalmas a maradni tervezett födémszerkezet a már módosított elképzelések megvalósítására sem.

Gyakorlatilag mostanra már egy teljesen új tetőszerkezetet kellett tervezni. Ráadásul a kivitelező által megrendelt anyagbeszerzést is módosítani kellett, speciális méretű átkötő gerendákat kellett beszerezni. A városüzemeltetési csoport vezetője válaszában a képviselő-testületi döntések elhúzódását is megemlíti, mint hátráltató tényezőt:

“Nagyon fontos lenne a költségvetés tervezése során figyelembe venni, hogy az egyes beruházások meghatározása már a novemberi egyeztetések során kerüljön konkrétan megnevezésre, mert a márciusi végleges költségvetés után a beruházások előkészítése – kivitelezése ebből következően erősen kitolódik.”

Hogy a korábban elfogadott, a város költségvetéséből maximum 15 millió Ft-ból a három újratervezés és a mostani kivitelezés megvalósítható-e egyelőre nem tudható, mindenesetre optimista elképzelések szerint a karácsonyt már fedél alatt tarthatják Máriaújfaluban.

9970
2017.11.11.
Top