I. Szentgotthárd Open – Opel Kupa

A nagy érdeklődés miatt Szentgotthárd polgármestere ígéretet is tett.

Amennyiben a város egyik legnagyobb foglalkoztatója és a kupa névadója (az OPEL) anyagi támogatást biztosít a szentgotthárdi iskolai sakk oktatásnak, ugyanannyival a város is hozzájárul majd. – Ezzel az ígérettel nyitotta meg Huszár Gábor polgármester november 4-én az I. Szentgotthárd Open – Opel Kupa városi rapid sakkversenyt, melynek a Hotel Lipa konferencia terme adott otthont.

Fotó: Fébert Ildikó

A 71 felnőtt és csaknem ugyanennyi ifjúsági, utánpótlás korú versenyző két csoportban küzdött. Összesen 7 fordulóban, svájci rendszerben, 2×15 perces, de lépésenként plusz 5 másodperces játékidejű rapid összecsapásokon.

A Szentgotthárdi Sakkegyesület és az Opel Szentgotthárd Kft. rendezte versenyre nemcsak a gyárhoz kötődő sakkbarátokat várták. Így a város és a térség sakkozói mellett osztrák, szlovén versenyzők is részt vettek, de jöttek az ország más szegletéből is. A legtávolabbról egy miskolci sakkozó érkezett.

Az eredményhirdetés során külön díjazták az Opel-es vagy a cég állandó alvállalkozóit, és a szentgotthárdi sakkozókat. A támogatók segítségével egyetlen résztvevő sem ment haza ezen a napon üres kézzel.

A legidősebb versenyző is külön díjat érdemelt: Leiner Elemér (78) Szentgotthárdról érkezett.

Leiner Elemér játék közben  – Fotó Fébert Ildikó

Az abszolút győztes sem lehet ismeretlen a szentgotthárdi sakkéletet ismerők körében. Gjuran Denis (31) a helyi, Alsószölnök STE sakkcsapatát erősíti Muraszombatból.

Gjuran Denis (balra) játék közben – Fotó Fébert Ildikó

A végleges rangsort és a kupa felnőtt csoportjának mérkőzés statisztikáit ezen a linken lehet böngészni.

Ágoston Gá
2017.11.07.
Top