Boldoggá avatják Brenner Jánost

A rábakethelyi káplán a hit védelmében halt meg 26-dik születésnapja előtt 12 nappal 1957-ben, máig tisztázatlan körülmények között.

A Vatikáni Sajtószolgálat közleménye tájékoztatott, hogy Ferenc pápa tegnap, november 8-án kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, akit meghatalmazott nyolc dekrétum közzétételére, melyekben két vértanúság, valamint hat Isten szolgája hősies erényeinek elismerése szerepel.

A két vértanú közül az egyik Brenner János rábakethelyi káplán, aki a hit védelmében, az Oltáriszentséget védelmezve halt meg 1957. december 15-én.

Brenner János hívei körében Rábakethelyen Fotó: brennerjanos.hu

Brenner János emlékezetét az országos értéktárba is javasolták felvenni. A helyi honismereti klub által gondozott városi értéktárba az elsők között került be.

Halálának helyszínét – és papi tevékenységének emlékét – 1996. augusztus 25-e óta a Jó Pásztor Kápolna jelzi, melyet számtalan hívő, érdeklődő és zarándoklat is útba ejt.

Jó Pásztor Kápolna – Fotó: sztghonismeret.hu

Boldoggá avatására már jövő nyáron sor kerülhet, így az eddigi zarándokhely nem csak 2018-ban, hanem a következő években is még több zarándokot csalogathat a városba, a térségbe.

Brenner János életéről itt olvashat részletesebben.

9970.hu
2017.11.09.
Top