Sikeresen zárta az első fordulót mindkét szentgotthárdi kézicsapat

Lezajlott a megyei kézilabda-bajnokság első fordulója, ahol mindkét szentgotthárdi csapat győzedelmeskedett.

Ahogy korábban már írtuk, a Szentgotthárdi Kézilabda Klub csapata nem indul az ide NBII-es bajnokságban. Az SZKK több játékosa is úgy döntött, a feltételek nem adottak, ezért inkább alacsonyabb szinten folytatnák a játékot, így a Szentgotthárdi VSE színeiben adták le nevezésüket a Győr-Moson-Sopron megyei bajnokságba. Abba a bajnokságba, ahol a másik helyi csapat, a Szentgotthárd-Máriaújfalui SE is játszik.

Szentgotthárd-Máriaújfalui SE

A hétvégi első fordulóban először a Máriaújfalui SE lépett pályára, ők idegenben a a Győrújbarát FADO II. csapatával mérkőztek meg szombaton.

Nehéz összecsapásra számítottak a szezon elei bizonytalanságok, technikai hibák és összeszokatlanság miatt.

Két komplett sorral érkeztek a mérkőzésre. A kezdősoron az első 10 percben már érezhetők voltak a jósoltak. Kimaradt két hétméteres és rengeteg ziccer. Az idő azonban rendezte a sorokat, s a szép eltervezett játéknak, védekezésnek, illetve a félidő végére elért sebességkülönbségnek köszönhetően 6 gólos előnnyel zárták az első 30 percet.

A második félidőt stabil védekezéssel és gyors játékkal kezdték, ennek köszönhetően 10 perc alatt további 9 góllal növelték előnyünket. A félidő második felére ismét a második sor kapott lehetőséget. Az utolsó percek már inkább az új taktikai elemek gyakorlásáról szóltak. A játéknapot végül szép, rendezett játékkal zárták és egy 11-28-as arányú idegenbeli győzelemmel.

Szentgotthárdi VSE

A Szentgotthárdi Városi Sportegyesület kézilabda szakosztálya első felnőtt mérkőzésére a Lipóti SKFT otthonába utazott vasárnap.

A keret magját a tavalyi NBII-es csapat játékosai alkotják, de rajtuk kívül mások is szerepeltek az érkezők listáján, így várható volt, hogy érezhető lesz kisebb összeszokatlanság a csapaton.

Az első félidő első perceire rá is nyomta ez a bélyegét, a játékukat kisebb hibák jellemezték, nem tudtak a kellő sebességen kézilabdázni, ellenfelük harcos, szívós játéka megnehezítette a dolgukat. A félidő vége előtt sikerült ritmust váltania a szentgotthárdiaknak, ezt a sebességet azonban már nem tudta ellenfelük felvenni, így a félidőre magabiztos, 5 gólos előnnyel mehettek pihenőre.

A második félidő játéka már a taktikai elemek gyakorlásáról, a csapaton belüli páros kapcsolatok kialakításáról szólt. Támadásról-támadásra sikerült növelniük előnyünket, mind kapuban, mind pedig támadásban szép megoldásokat láthattak tőlük a meccsre kilátogatók. A második félidő közepén már 12 góllal is vezettek a gotthárdiak, az utolsó percekben azonban nem koncentráltak eléggé, szimpatikusan küzdő vendéglátóik végül 8 gólra zárkóztak fel. Összességében tipikus idény eleji mérkőzésen vannak túl, bár a győzelem egy percig sem forgott veszélyben, van még mit javítani a játékukon. A mérkőzés lefújásakor 25:33-as vendég előnyt mutatott az eredményjelző a Szentgotthárdi VSE csapatának. 

Így örültek a győzelemnek a gotthárdiak. Fotó: Szentgotthárdi VSE, Facebook.com

 

9970
2017.10.03.
Top