A hét mentőápolója után most a hét mentőtisztje is szentgotthárdi

Az Országos Mentőszolgálat ezen a héten ismét egy szentgotthárdi bajtársukat tartotta érdemesnek kiemelni.

Korábban beszámoltunk róla, hogy a hét mentőápolójának választották a szentgotthárdi Monek Imrét. Ezúttal gyakorlatilag egy “mentős-dinasztia” tagja, Nagy László került reflektorfénybe: a hét mentőtisztje lett!

Fotó: Országos Mentőszolgálat

Nagy László 1990-ben, az egészségügyi szakközépiskola elvégzése után kezdte munkáját a Szentgotthárdi Mentőállomáson. A pályaválasztási példáért nem kellett messze menni, édesapja 1969-tól, 35 év szolgálat után nyugdíjazásáig mentőgépkocsi-vezető, majd garázsmester volt ugyan ezen az állomáson. Gyermekkorát szinte teljes egészében a mentőállomáson töltötte. Apja és fia sokszor dolgoztak együtt, így a tapasztalat és tudás átadása is adott volt.

1991-ben szakápolói képesítést szerzett, majd több év tapasztalatával, tudásával felvértezve 2008-ban mentőtiszti diplomát szerzett. 2011 és 2014 között a mentőállomás állomásvezető mentőtisztje volt. 2014-ben ő és valamennyi Bajtársa regionális igazgatói felterjesztést követően, elnyerték az ország egyik legrangosabb egészségügyi elismerést, az Astellas-díjat Az év egészségügyi szakdolgozója csoportos kategóriában. Ugyanebben az évben az Országos Mentőszolgálat főigazgatója dicséretben is részesítette.

Három gyermeke van, felesége is az egészségügyben dolgozik. Nem meglepő, hogy legidősebb fia követte a már-már dinasztiába illő példát. 3 éve teljesít szolgálatot a mentőállomáson szakápolóként.

 

Gratulálunk az elismeréshez és jó egészséget, eredményes munkát kívánunk!

Ágoston Gá
2017.10.30.
Top