Átadták a felújított Művhá… őőő… Kormányhivatalt

Tolongtak a politikusok a szalagátvágásnál.

Huszár Gábor polgármester még tavaly októberben a képviselő-testület felhatalmazása nélkül aláírt egy tulajdonosi szándéknyilatkozatot arról, hogy a helyi Járási Hivatal elindulhasson egy pályázaton, amelynek keretében megszépülhet a több mint 100 éves épület. A Kormányhivatal a megnövekedett feladataira hivatkozva kérte a városvezetést, hogy a ciszterciek épületegyüttese mellett a Művelődési Ház épületében is irodákat alakíthasson ki, cserébe a pályázatból felújítaná az épületet.

Ezt több képviselő nem támogatta, ugyanis a költségvetésben is elkülönített összeg állt rendelkezésre a rekonstrukcióra, valamint az Önkormányzat maga is adott be pályázatot a felújításra. A heves vita ellenére végül a testület többségi döntése miatt az épület hosszú évtizedekre a helyi Járási Hivatal használatába került és a nyertes pályázatának köszönhetően újulhatott meg 80 millió forintból a homlokzat és hőszigetelés.

Fotó: Bana Ferenc

Az átadóünnepségen Harangozó Bertalan kormánymegbízott elmondta, hogy van még folytatni való, és igyekeznek mielőbb tovább vinni az épület korszerűsítését. Harangozó beszédében többször is megköszönte Huszár Gábor polgármester és a képviselő-testület támogatását, hozzájárulását az épület használatához. 

Fotó: Bana Ferenc

Arról egyelőre nincs információ, hogy a korábban Művelődési Házként is funkcionáló épület átadása miatt megszűnő közösségi és kulturális színtér helyett az egyre bővülő művészeti csoportok helyigényét hogyan kívánja megoldani a város vezetése, tekintve hogy a Színház kapacitásai is végesek. Ahogy arról sem tudni, mi lesz azzal az ígérettel, hogy a felső szintet majd továbbra is használhatják a civil csoportok.

Fotó: Bana Ferenc

De ezzel most nem is érdemes foglalkozni, inkább csodáljuk meg a megszépült épületet és a szalagátvágó politikusokat.

9970
2017.09.15.
Top