Zárt ülésen tárgyalják a kézilabdacsarnok ügyét

A nyilvánosság kizárva.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának képviselő-testülete augusztus 30-án, 14 órakor tartja soron következő ülését. Szó lesz többek között a fürdő működését vizsgáló munkacsoport megállapításairól, valamint a kézilabdacsarnok helyzetéről is.

Fotó: closer.hu

Az utóbbiról szóló előterjesztést azonban zárt ülésen, a nyilvánosság kizárásával tárgyalja a testület. A város “szégyenfoltjának tartott” kézilabdacsarnok ügye régóta a helyi közvélemény kiemelt figyelmét élvezi, mi is foglalkoztunk már a témával.

Az önkormányzatnál érdeklődtünk

Kíváncsiak voltunk rá, hogy miért zárt ajtók mögött kerül napirendre a csarnok sorsa, ezért levelet írtunk dr. Dancsecs Zsoltnak, a város jegyzőjének. Arról kérdeztük, hogy valamilyen törvényi kötelezettség miatt kellett e zárt ülést elrendelni az ügyben, vagy az előterjesztő döntött erről.

A jegyző válaszolt is, levelében azt írja,

“van olyan törvényi lehetőség, hogy ilyen ügy zárt ülésre kerüljön.”

A szavak fontosak, így meg kell értenünk, hogy ez a mondat mit jelent a fentiek tükrében. Törvényi lehetőség van rá, de kötelezettség nincs, így ez értelmezésünk szerint azt jelenti, hogy az előterjesztő döntése volt, hogy zárt ülésre javasolja az ügyet.

Nem fog tetszeni a döntés?

Lapunknak az egyik önkormányzati forrásunk azt mondta, szerinte nem véletlenül zárt ajtók mögött kell tárgyalni az előterjesztésről, ugyanis a városlakók körében nem biztos, hogy népszerű megoldási javaslattal áll elő a városvezetés az ügy rendezésére.

Amint nyilvánosságra kerül a döntés, bővebben is beszámolunk róla.

9970
2017.08.29.
Top