Nem működik szakszervezet Szentgotthárdon, így nem sztrájkoltak a hivatali alkalmazottak az alacsony fizetések miatt

Az ország több településén nem vették fel a munkát hétfő reggel 8 és 10 óra között a köztisztviselők, közalkalmazottak az önkormányzatoknál. Szentgotthárdon nem sztrájkolhattak a dolgozók. 

Ötezernél többen vettek részt a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) által az önkormányzati hivatalokban dolgozó köztisztviselők munkahelyi szervezeteinek hirdetett, béremelést célzó kétórás munkabeszüntetésben – írja az MTI.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy Szentgotthárd Város Önkormányzatánál is tartottak e munkabeszüntetést, így levelet írtunk. Az Önkormányzat nevében Papp Bálint, stratégiai és fejlesztési ügyintéző válaszolt megkeresésünkre. Elmondta, hogy a jogszerű sztrájkra csak abban az esetben van lehetőség, amennyiben létesült az adott önkormányzati hivatalban Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) munkahelyi szervezete.

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal esetében ez nem működik, így a mi esetünkben a sztrájkban egy köztisztviselő sem vett részt és a munkát minden dolgozó felvette hétfőn.

9970
2017.07.18.
Top