Mészáros Lőrinc érdekeltségénél landolt a szentgotthárdiak pénze

A felcsúti polgármester, Orbán Viktor jó barátja érdekeltségébe tartozó lapkiadó kiadványát támogatta Szentgotthárd Város Önkormányzata.

A napokban már írtunk róla, hogy az évi több millió forint közpénzből kiadott önkormányzati újság szelektíven tájékoztatja a lakosságot az itt történtekről. Most azonban arról esik szó, hogy vajon miért is kellett a városi újság mellett egy másik kiadványt is megjeleníteni. Szintén a városlakók pénzén.

Történt ugyanis, hogy az elmúlt héten kezünkbe akadt egy másik kiadvány is, amely szintén Szentgotthárd címmel került a postaládákba. Ezt a kereskedelmi kiadványt nem Szentgotthárd Város Önkormányzata adta ki, mint a városi újságot, hanem a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Pannon Lapok Társasága Kiadói Kft.

Fotó: closer.hu

A kereskedelmi kiadványban többek között a mostanában zűrös ügyekről elhíresült szentgotthárdi fürdőről, és a nemzetközi botrányokat okozó kijelentéseiről ismert Huszár Gábor polgármesterről is hosszan cikkeznek, pozitív keretezésben. A polgármesterrel készült interjúnál elfelejtették odaírni, hogy melyik újságíró folytatott vele beszélgetést, amelynek a címe: Tudatosan tervezik a város jövőjét. Az interjút olvasva Szentgotthárd egy dinamikusan fejlődő kisváros képét festi, amelynek Huszár Gábor Fideszes polgármester az alfája és omegája. A kiadványban ezeken kívül több helyi vállalkozás tevékenységét bemutató írás is helyet kapott.

Fotó: closer.hu

Kíváncsiak voltunk rá, hogy ez a kereskedelmi kiadvány, amely több oldalon keresztül fényezi Huszár Gábort, került e pénzébe a szentgotthárdiaknak. Így hát közérdekű adatigényléssel fordultunk Dr. Dancsecs Zsolthoz, a város jegyzőjéhez. Leveléből kiderült, hogy Huszár Gábor polgármesterrel történt tárgyalás után az önkormányzat rendelte meg a kiadványt a Pannon Lapok Társaságától, amelynek egyszeri megjelenését 200 000 forinttal támogatták a költségvetésből.

A kiadványból minden szentgotthárdi háztartásba jutott. Érthetetlen számunkra, hogy a minden hónapban megjelenő önkormányzati újság mellett miért volt szükség erre a kiadványra, a benne hirdető vállalkozásoknak a városi lap is tudott volna megjelenési felületet biztosítani, valamint Huszár Gábor is bármikor meginterjúvoltathatta volna magát az általa vezetett önkormányzat újságjában.

Maga a lap egyébként hasznosnak bizonyult volna abban az esetben, ha nem a szentgotthárdiaknál landol belőle, hanem mondjuk a régió turisztikai és gazdasági szereplőinél. Akkor valóban értelme lett volna a városi újság mellett egy ilyen kiadványnak is, hiszen hírünket viszi a Szentgotthárd táblán túl is. Így inkább arról lehet szó, hogy a közeledő kampány miatt egy újabb frontot kellett nyitni a kormányközeli médiamogul, Mészáros Lőrinc segítségével. Közpénzből.

Szalai Szabo
2017.07.21.
Top