Egyetlen mondatot sem érdemelt az önkormányzati újságban a szentgotthárdi lakástűz

Évi több millió forintból ad ki lapot Szentgotthárd Város Önkormányzata, mégis kicsit szelektíven tájékoztat.

Még júniusban, elsőként írtunk róla, hogy Szentgotthárd belvárosában kigyulladt egy tetőtéri lakás, amelyet csak több óra után tudtak eloltani több település tűzoltói együttes erővel.

Fotó: closer.hu

Az eset után a Fiatalok Szentgotthárdért képviselői felkeresték a károsultakat azzal, hogy egy jótékonysági koncertet szerveznének a megsegítésükre. Az eseményből befolyt teljes bevételt át is adták a családnak, a rendezvényről készült beszámolónkat itt olvashatják.

Később írtunk arról is, hogy a mindössze másfél órás testületi ülésen egyetlen szó sem esett a tűzesetről, pedig Huszár Gábor polgármester a tűz estéjén a helyszínen tartózkodott. A károsultakat információink szerint azóta sem kereste a város első embere, hogy hogylétük felől érdeklődjön, vagy segítségét ajánlja fel nekik.

A napokban megjelent a Szentgotthárd című lap, amelyet Szentgotthárd Város Önkormányzata ad ki év több millió forintból. Az újságban sem tesznek említést a tűzesetről, vagy a szentgotthárdi fiatalok által szervezett karitatív akcióról.

Szentgotthárd című lap legfrissebb száma
Fotó: closer.hu

Kerestük ezzel kapcsolatban a lap felelős szerkesztőjét, Treiber Máriát is. Levelünkben arról érdeklődtünk, hogy miért nem szerepel egy köztájékoztatásra szolgáló médiumban egy ilyen, a város lakosságát érdeklő ügy, valamint hogy miért nem tudósítanak egyetlen alkalommal sem a Fiatalok Szentgotthárdért szervezet eseményeiről. Megkeresésünkre azóta sem válaszolt.

Szalai Szabo
2017.07.19.
Top