Lassan benövi a gaz az el nem készült kézilabdacsarnokot

Évek óta áll az építkezés, eltűntek a pénzek és vele a felelősök is. Nagyjából így lehet röviden összefoglalni a szentgotthárdi kézilabdacsarnok ügyét.

A napokban írtunk róla, hogy a Településfejlesztési és Operatív Program keretében 1,328 milliárd forintból indulhatnak fejlesztések a városban, azonban ezek a kézilabdacsarnokot nem érintik. Néhány hónapja kemény kérdéseket kapott a nyugdíjasoktól Huszár Gábor polgármester a “város szégyenfoltjával” kapcsolatban, azokra érdemben mégsem tudott válaszolni. Azóta sincs előrelépés a félbemaradt beruházás ügyében, de a gaz már lassan benövi a “szellemcsarnokot”.

Fotó: closer.hu

Pedig szépen indult az egész: egy törvénymódosítás kapcsán lehetőség nyílt rá, hogy a vállalkozások társasági adójuk terhére támogathatnak sportcsapatokat, így vetődött fel a Szentgotthárdi Kézilabda Klubban ötlet, hogy az Opel támogatásával egy 600 fős csarnokot építsenek, amelyhez az önrészt a város biztosítja számukra. A beruházás végül aztán félbemaradt, mert botrányos körülmények között távoztak sorra a ki nem fizetett alvállalkozók. Az ügyben elvileg feljelentés is született, sőt az önkormányzat képviselő-testülete is határozatot hozott róla, hogy vizsgálatot indít az ügyben, azonban ennek eredményeiről azóta sincs hír.

Fotó: closer.hu

A tábla, amely korábban az átadás idejét hirdette (ez többször is módosult), most kidöntve fekszik a csarnok udvarán.

Fotó: closer.hu

Az egykori beléptető kapuról is omlik a vakolat, sorra esnek le róla a betűk.

Fotó: closer.hu

Felelősök és megoldások továbbra sincsenek, az idő azonban lassan, de biztosan elvégzi a dolgát az ügyben: ha záros határidőn belül nem kezdenek valamit az épülettel, talán már nem is lesz érdemes befejezni. Addig is várjuk a fejleményeket.

Szalai Szabo
2017.05.14.
Top