Szexbotrány miatt mondhatott le a körmendi alpolgármester?

A tegnapi napon már beszámoltunk róla, hogy Szabó Ferenc 19 évnyi alpolgármesterség után távozott posztjáról és a KDNP körmendi szervezetének elnökségében betöltött tisztségéről is lemondott.

A Nyugat.hu írta meg először, hogy a lemondás mögött komolyabb indokok húzódhattak, mint amiről Szabó a sajtónak beszámolt.

A leköszönő alpolgármestert ugyanis volt tanítványának szülei jelentették fel azzal, hogy lányukkal szexuális viszonyt folytatott az 56 éves politikus, amelyre egy véletlen üzenetből jöttek rá. A helyiek elmondása szerint a viszony még az egyik körmendi általános iskolában kezdődött, ahol Szabó tanítványa volt az akkor még gyermekkorú lány.

szaboalpo

Fotó: kormend.hu

A botrány kirobbanása óta a Jobbik Körmendi Alapszervezete már fel is szólította Bebes Istvánt, Körmend város polgármesterét és a helyi Fidesz-KDNP frakciót, hogy “öntsön tiszta vizet a pohárba, és tisztázza, hogy miért nem közölték már korábban Szabó Ferenc lemondásának valódi okát”. Szabó tegnapi nyilatkozata alapján továbbra is képviselő kíván maradni, azonban a Jobbik felszólította, hogy mondjon le képviselői mandátumáról is.

9970
2017.02.07.
Top